Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde lise öğrencileri, öğretmen olmadığından dolayı derslerinin boş geçmesine tepki göstererek eylem yaptı. Viranşehir Lisesi ile Fatih Lisesi öğrencileri derslerinin boş geçmesinden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüdü.
Viranşehir Lisesi önünde toplanan yaklaşık 250 öğrenci, 12 dersin sadece 3'üne öğretmen geldiğini iddia ederek, eğitim haklarının ellerinden alındığını savundu. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yol güzergâhında geniş güvenlik önlemi aldı.
Öğrencilerden Hasan Erdem, görmeleri gereken 12 dersten sadece 3'üne öğretmen geldiğini belirterek, "Okul açıldığından bugüne kadar ders işleyemiyoruz. Derslerimiz boş geçiyor. Yaşıtlarımız her gün derslerini programları içerisinde görürken biz boş oturmaktan bıktık. Okul idaresine gidiyoruz, 'Milli Eğitim gönderecek' diyor. Milli Eğitim'e gidiyoruz, "Öğretmen yok' deniliyor. Ülkemizde o kadar issiz öğretmen varken ne bekleniyor anlamıyoruz.'' dedi.
Öğrencilerden Ali Polat ise öğretmen yetersizliğinden dolayı ÖSS'de de öğrencilerin gerekli başarıyı gösteremediklerini dile getirdi.
Öğrencilerin yanına gelen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Han Özdemir, öğretmen sıkıntısının giderilmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, ücretli görevlendirilen öğretmenlerin kısa sürede okula geleceklerini ifade etti.
haberturk.com